Een veilige plek

bij Geadopteerd en nu

Geadopteerd en nu biedt coaching en advisering voor Chinees en Taiwanees geadopteerden en haar omgeving.
Met begripvolle en doortastende vragen is Geadopteerd en nu de plek waar je erkend wordt als persoon, gezien en gehoord wordt.

Betrouwbare kennisbank en luisterend oor

Directeur van Stichting Adoptiepedia
Om anderen op de hoogte te houden van haar zoektocht, deelde Nikwi haar belevenissen op Instagram. Al snel merkte ze dat veel mensen verbaasd waren over het feit dat haar zoektocht zo makkelijk leek.
Nikwi’s inbox stroomde vol met vragen en haar volgersaantal bleef groeien.

“Natuurlijk had ik het geluk dat mijn vader precies op het goede moment op zijn telefoon keek en mijn poster voorbij zag schieten. Maar daarbij is er tegenwoordig echt meer mogelijk dan mensen denken. Biologische ouders voelen zich veiliger omdat de eenkindpolitiek niet meer geldt en ook zijn er verschillende instanties die je kunnen helpen door middel van databanken en netwerken.”

‘Ik moet daar iets mee doen’, dacht ze. En daarom lanceerde ze in maart 2020 samen met twee andere geadopteerden Adoptiepedia.nl: een belangenorganisatie voor (Chinees en Taiwanees) geadopteerden. “Er is echt behoefte aan een plek of veilige organisatie voor geadopteerden waar ze terecht kunnen voor navraag en ondersteuning – en die was er nog niet.”

Op de website vind je alles van Adoptie tot Zoeken. “We proberen zo veel mogelijk kennis te verzamelen per thema, zodat mensen goed en gericht informatie kunnen vinden. Ook merken we dat er veel behoefte is aan (h)erkenning tussen andere geadopteerden. Daarom organiseren we activiteiten, waar je vrijblijvend heen kunt om andere geadopteerden te ontmoeten en om met elkaar in gesprek te gaan. Dat kan over adoptie zijn, maar ook over elk ander onderwerp.”

Nikwi merkt dat er veel onwetendheid is rondom adoptie. Dit kan soms leiden tot vervelende of ongemakkelijke situaties. “We hopen daarom dat Adoptiepedia een veilige haven en betrouwbare kennisbank is voor iedereen die informatie of een luisterend oor zoekt.”

Visie
Met zowel Geadopteerd en nu en Adoptiepedia probeer ik de barrière weg te halen van onwetendheid, onbewuste aannames en patronen en de drempel om jezelf te leren kennen. Ik hoop dat iedereen een manier vindt om zichzelf te accepteren.

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Plan een kennismakingsgesprek in