Diensten

Geadopteerd en nu

In 2024 volgt meer informatie over mijn diensten.

Hieronder vind je de diensten die ik aanbied. Ik ben er speciaal voor Chinees en Taiwanees geadopteerden, maar uiteraard zijn ouders/familieleden of vrienden ook welkom. Ben je niet geadopteerd uit China of Taiwan, maar uit een ander land? Dan kunnen we het zeker in een kennismakingsgesprek hebben over jouw behoeften en of ik daar als gespecialiseerd adoptiecoach iets in kan betekenen.

Mijn expertise is ook beschikbaar voor instanties zoals overheid, Fiom, belangenorganisaties, vergunningshouders en overige. Ik kan ingehuurd worden als expert of adviseur. Zie hiervoor mijn tarievenkaart of neem contact op met mij via info@geadopteerdennu.nl.

Coaching

Losse sessie

Je kunt er prima voor kiezen om losse sessies te plannen door het jaar heen. Een eenmalige sessie raad ik niet aan als adoptiecoach, omdat er vaak oude pijn kan worden opgehaald en ik je dan niet goed kan opvangen als je de weken/maanden erop iets voelt.

Traject halfjaar

Een halfjaar traject is 10 keer per jaar een sessie. Je kunt deze verspreiden over een halfjaar en hebt dan om de week coaching. Als je een coaching wilt uitstellen naar een week later, dan is dat vaak in overleg mogelijk. We houden samen rekening met vakanties. Je kunt er ook voor kiezen voor 10 sessies in een jaar, maar dat raad ik niet aan als adoptiecoach. Dan zit er soms te veel tijd tussen en kunnen we niet goed reflecteren op je proces. Het halfjaar traject is geldig voor max. 12 maanden. Na 12 maanden verloopt het traject, ook al heb je nog sessies tegoed. Je kunt uiteraard een nieuw traject aanschaffen.

Traject jaar

Een jaartraject is 20 keer per jaar een sessie. Je kunt deze verspreiden over het jaar. We houden samen rekening met de vakanties. Je krijg 14 maanden om dit traject te volgen. Na 14 maanden verloopt het traject, ook al heb je nog sessies tegoed. Je kunt uiteraard een nieuw traject aanschaffen.

Of je nou kiest voor losse sessies of één van de trajecten, bij voorkeur zien we elkaar om de week. Mocht er een uitzondering zijn en je wilt wekelijkse afspraken, dan is dat zeker mogelijk. Bij coaching wordt altijd geadviseerd om een coachee maximaal een jaar te zien. Ook daarop zijn uitzonderingen mogelijk als het gaat om bijvoorbeeld zoektochten naar biologische familie.

 

Ik heb beperkt plek voor de meest kwalitatieve coaching en geef bij voorkeur coaching in mijn eigen praktijk. Mocht dit voor problemen zorgen, dan kunnen we in overleg kijken welke locatie voor jou mogelijk is.

Workshop geven

Met mijn ruime ervaring als geadopteerde, oprichtster van Adoptiepedia en coach voor geadopteerden, kan ik gedegen advies geven. Ik geef zowel advisering aan jongeren, ouders van jongeren, als aan zakelijke instanties. Losse sessies zijn mogelijk en trajecten ook.

Voor jongeren en ouders: een coachgesprek en adviesgesprek zijn twee verschillende gesprekken. Bij een coachgesprek gaan we de diepte in en zoek je zelf de weg naar buiten, ik help je daarbij. Bij een adviesgesprek leg je mij een vraag voor. Daar zal ik mijn expertise op los laten en daar kun je dan weer verder mee.

Dagje weg

In mijn verleden heb ik frequent meegemaakt dat het voor (geadopteerde) kinderen en jongeren wenselijk is om samen iets te ondernemen. Begrijpelijk, dit biedt ruimte, vertrouwen en rust. Ik sta daarom ook open voor dagbesteding. De prijzen hiervan zijn op aanvraag. Ik hoor graag je wens via info@geadopteerdennu.nl.  

Benieuwd hoe ik je kan helpen?

Plan een kennismakingsgesprek in